Župan Flego: 2015. pamtit ćemo kao dinamičnu, ali uspješnu godinu

Utorak, 22, Prosinac 2015 @ 13:11

Istarski župan Valter Flego danas je održao tradicionalni prijem za predstavnike medija povodom nadolazećih blagdana. Tom se prilikom, župan Flego ukratko osvrnuo na godinu na izmaku koju je ocijenio kao izazovnu i dinamičnu, ali i uspješnu. Najznačajniji projekt, smatra župan, je početak gradnje nove Opće bolnice u Puli, na kojeg su građani istre čekali puna dva desetljeća.

„Od iznimnog značaja su i kapitalne investicije koje su završene u ovoj godini, poput izgradnje Sveučilišnog doma i menze te sustava navodnjavanja poljoprivrednih zemljišta u Valturi“, rekao je istarski župan spomenuvši i cijeli niz uspješno okončanih projekata financiranih iz EU fondova poput Centra za popularizaciju znanosti u Puli, Kuće fresaka u Draguću, Bike centra u Tribanu, Speleo kuće u Vodicama i Posjetiteljskog centra Herman Potočnik Noordung.

„U svemu što smo radili vodili smo se zastupljenošću svih područja pa smo tako ulagali i u gospodarstvo, poljoprivredu, obrazovanje, zdravstvo, socijalu i kulturu, ali i o ravnomjernom razvoju svih dijelova naše regije“, kazao je župan Flego dodajući kako će se tim smjerom nastaviti i u 2016. godini.

Od budućih projekata izdvojio je, pak, uređenje i dogradnju Domova za starije u Puli, Rovinju, Novigradu i Raši, za što je u Proračunu Istarske županije za 2016. godinu predviđeno 22 milijuna kuna.

Također, od velike važnosti je i dovršetak istarskog Ipsilona, ali i nastavak projekata plinofikacije,  izgradnje sustava navodnjavanja poljoprivrednih površina i zaštite izvorišta pitke vode.

„U nadolazećem razdoblju nastavljamo i s ulaganjima u kvalitetnu infrastrukturu, poticajnim mjerama u gospodarstvu, pripremom i kandidiranjem EU projekata i općenito s ravnomjernim razvitkom čitave Istre kako bi sve naše aktivnosti ostvarile svoju svrhu, odnosno unaprijedile cjelokupni životni standard naših građana“, zaključio je župan Flego zahvalivši svim prisutnima na praćenju i izvještavanju o radu županijske uprave.

Posted by
Categories: Novosti